多言語文化交流空間 Global Village

グローバルビレッジとは?
ABOUT GLOBAL VILLAGE

みなさん、こんにちは!2016年4月に岩手大学は学生センターB棟1階に多言語多文化交流空間 「グローバルビレッジ」を開設しました。グローバルビレッジでは、国籍の異なる様々な学生や地域の方が集い、国際交流、日本文化紹介、ワークショップ等のイベントを通して、国際理解・異文化体験をする空間です。グローバルビレッジから世界を広げてみませんか。毎週様々なイベントを実施しています。担当教員と学生スタッフがいますので、英語が苦手な人や初めて参加する人にも、安心して参加していただけます。どうぞお気軽にご参加ください!

Welcome to Iwate University’s Global Village, your home for intercultural exchange! Located in Student Center-B, the Global Village hosts weekly events featuring culture, languages, and topics from around the world. Join us as we explore what it means to be a local citizen with a global perspective.

All are welcome to attend. If you have an event idea, or would like to introduce your hometown or culture, let us know.

Hanayo Hirai, Student Center-B
Email: hhirai@iwate-u.ac.jp

Takanori Aida, Student Center-B
Email: taida@iwate-u.ac.jp